T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / YALVAÇ - Yalvaç Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Okul Öncesi Eğitim Uzatma Başvuruları Hakkında

Özel eğitim yönetmeliği madde 34/5 te 'Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; 71 ayını tamamlamış, 79 aydan gün almamış olanların velisinin yazılı talebi ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ilkokula başlamaya hazır olmadığı değerlendirilen öğrencilerin okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanır. e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürürler'

Yukarıda belirtilen madde doğrultusunda;

 

  • 72 aydan sonra okul öncesi eğitiminin uzatılması hakkı sadece özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilmiş bir haktır. Öğrencinizin özel eğitim ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız yetersizliği ile ilgili alandan alınacak durum bildirir tek hekim sağlık raporu(yetersizlik tanısı belirtilecek) ile kurumumuza başvuru yapabilirsiniz.

 

  • Okul öncesi eğitimi uzatılan bireyler RAM modülü ve E-Okul sistemine özel gereksinimli öğrenci olarak işlenmektedir.

 

  • Okul öncesi eğitimini uzatmak için alınan sağlık raporları Sağlık Bakanlığı E-Nabız sisteminde saklanmaktadır.

 

  • Çocuğunuzun zihinsel yetersizlik, otizm, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, dil ve konuşma güçlüğü, bedensel yetersizlik, duygusal ve davranışsal bozukluk, süregelen hastalık, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi yetersizlikleri yoksa okul öncesi eğitimini uzatmak için başvurmayınız.

 

 

  • Okul öncesi eğitimi uzatmak için alacağınız sağlık raporlarının e-imzalı ve barkodlu olmasına, teşhis kısmında mutlaka bir yetersizlik türü yazmasına (genel muayene,rutin çocuk sağlığı muayenesi gibi ifadeler olmamasına) dikkat ediniz.


02-08-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.08.2023 - Güncelleme: 02.08.2023 10:15 - Görüntülenme: 159
  Beğen | 37  kişi beğendi