ISPARTA / YALVAÇ - Yalvaç Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Haz

2022-2023 eğitim-öğretim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yıl sonu değerlendirme toplantısı Yalvaç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanefi YARDIMCI başkanlığında 15.06.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.Toplantıda 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilerek 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmalar planlanmıştır.

May

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketleri (RİBA) güncellenmiştir. Güncellenen anket ve çizelgelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

May

Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler zirvesine taşıyacak; bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin sahibi, siz Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

May

Davranışsal Bağımlılıklar; fiziksel bir maddeye dayandırılamayan, davranış tabanlı bağımlılıklar olarak tanımlanabilir. Davranış tabanlı bağımlılıklar; oyun, bilgisayar, televizyon, kumar vb. bağımlılıklar ile insan-makine etkileşiminin kurulduğu teknolojik bağımlılıkları kapsamaktadır. Davranışsal bağımlılıklar fiziksel hastalık riski oluşturmakla birlikte, birey üzerinde daha çok psikolojik ve sosyolojik problemlere neden olmaktadır. Bağımlı olunan davranışın bırakılamaması ya da kontrol edilememesi, bağımlı durumdan her defasında alınan hazın yeterli olmaması sebebiyle kullanım süresinin artırılması, zamanının büyük kısmının bağımlı olunan şeye yönelik harcanmaktadır. Bunun sonucunda ailesel ve toplumsal problemlerin oluşmasına, okul, iş, aile ortamında sorumlulukların yerine getirilememesine ya da getirmede güçlük yaşanmasına, davranışa olan bağın azalması ya da kopması sonucunda stres, huzursuzluk, endişe gibi problemlere neden olabilmektedir.

4-10 MAYIS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLU OLSUN

Ock

Okullarda görevli yardımcı personel, kantin görevlileri, güvenlik görevlilerive servis şoförlerine yönelik Yalvaç merkez okullarında yüzyüze, Yalvaç köyleri, Gelendost, Senirkent, Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçelerinde ise kurumumuz youtube kanalı üzerinden çevrimiçi olarak 'Öfke ve Stres Yönetimi' konulu seminer verilmiştir.

Ock

Isparta ENGEP kapsamında kurumumuz Psikolojik Danışmanı Sinan AKYILDIRIM tarafından Sücüllü köyü İlkokul/Ortaokul velilere yönelik 'Öğrenci Başarısında Aile Tutum ve Yaklaşılarının Etkisi' konulu seminer verilmiştir.

Ara

Sarıkamış Şehitlerini 108. Yıl Dönümünde Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.

Ara

Yalvaç İlçesine bağlı Bahtiyar Ortaokulu, Çetince Ortaokulu, Koruyaka Ortaokulu ve Kozluçay Ortaokulu öğrencilerine, öğretmenlerine Genel Hedef ve Yerel Hedeflere yönelik kurumumuz Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenleri Sinan AKYILDIRIM, Azmi DÖNMEZ ve Şenel SÜLLÜ tarafından rehberlik çalışmaları yapılmıştır.

Kas

Yalvaç İlçesine bağlı Hüyüklü Ortaokulu, Eyuplar Ortaokulu ve Yağcılar Ortaokulu öğrencilerine, öğretmenlerine Genel Hedef ve Yerel hedeflere yönelik kurumumuz Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenleri Sinan AKYILDIRIM, Azmi DÖNMEZ ve Şenel SÜLLÜ tarafından rehberlik çalışmaları yapılmıştır.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Disleksi Özel Öğrenme Güçlüğü Haftası ve Dünya Disleksi Günü (1-8 Ekim)

Disleksi konusunda dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarımızda Ekim ayının ilk haftası Disleksi Haftası, Ekim ayının ilk haftasının Perşembe günü de Dünya Disleksi Günü olarak Belirli Gün ve Haftalar Çizelge' sinde yer almakta olup disleksi konusunda farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.