ISPARTA / YALVAÇ - Yalvaç Rehberlik ve Araştırma Merkezi

May

''Bilgili Aile Sağlıklı Gelecek'' projesinin ilk etabı tamamlanmıştır. Katılan ailelerimizi hediyelerini ve sertifikalarını vererek uğurladık. Projemiz başvuruya açık olup yeterli başvuru olması halinde devam edecektir.

Mrt

Kurumumuzca hazırlanan ''Anne-Baba Tutumları, İhmal ve İstismardan Korunma, Mahremiyet Eğitimi'' içeriklerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Mrt

6-7-8 Mart tarihlerinde Uzm. Psikolojik Danışman Emin Okan OKYAY tarafından kurumumuz sorumluluk sahasında bulunan psikolojik danışmanlarımıza eğitim verilmiştir.

Mrt

Kurumumuz sorumluluk sahasında bulunan Yalvaç, Gelendost, Şarkikaraağaç ve Senirkent ilçelerindeki rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı bulunmayan okullarımızın öğrenci velilerine ''Anne-Baba Tutumları'' ve ''İhmal ve İstismar'' konulu seminer verilmiştir.

Ock

Bu proje, çocukların gelişim süreçleri düşünüldüğünde en kritik dönemlerden birisi olan okullaşma öncesi 0-4 yaş döneminde ailelerin çocukları ile ilgili gelişim dönemleri, anne-baba tutumlarının gelişimine etkisi, sınır koyma/otokontrol becerilerinin kazandırılması, aile içi iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve özel eğitim konularında bilgilenmelerinin çocukların sosyal, duygusal, akademik ve mesleki gelişimlerine olumlu bir katkısı olacağı, ailelerin karşılaştıkları problemler ile ilgili etkin çözüm yollarına başvurma becerilerinin artırılacağı düşünülerek hazırlanmıştır.

Başvuru için tıklayınız.

Şbt

Kurumumuzca hazırlanan 2023-2024 Eğitim öğretim yılı genel hedefi içerikleri yayınlanmıştır. Hazırlanan içeriklere ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz.

Şbt

Yalvaç Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Uzm. Dr. Ali Kayahan ve Uzm. Dr. Selin Tanyeri Kayahan tarafından okul idarecilerimize bağımlılık ve initharı önleme semineri verilmiştir.

Ock

Yalvaç ilçe merkezi ve köylerinde bulunan okullarımızın idarecilerine özel eğitim ve rehberlik alanında bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ara

Kurumumuza ait 2023 yılı verilerini içeren brifing raporu hazırlanmıştır.

Ara

Sorumluluk bölgemizdeki Yalvaç, Gelendost, Şarkikaraağaç ve Senirkent ilçelerindeki rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan okullara yönelik kurumumuz rehber öğretmeni/psikolojik danışmanları ve okullarda çalışan gönüllü rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından yerel hedef 'otokontrol' ve 7. ve 8. sınıflara yönelik 'LGS-Lise Tanıtımı' çalışmaları yapıldı.

Kas

Kurumumuz sorumluluk sahasında görev yapmakta olan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızla kademelere göre yaşanan ortak problemlerin değerlendirilmesi, çözüm yolları ile ilgili iletişim ve işbirliğinin sağlanabilmesi amacıyla vaka toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Kurumumuz sorumluluk sahasında bulunan okullarımızın rehberlik servislerini ve özel eğitim sınıflarını ziyaret ettik.

Eyl

2023-2024 Sene başı psikolojik danışman/rehber öğretmen toplantısı özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanefi YARDIMCI başkanlığında 21.09.2023 tarihinde yapılmıştır.

Eyl

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan ilimiz rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yerel hedefi olan otokontrole ilişikin içerikler sitemizde paylaşılmıştır. İlgili içeriklere aşağıda verilen bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ağu

Özel eğitim yönetmeliği madde 34/5 te 'Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; 71 ayını tamamlamış, 79 aydan gün almamış olanların velisinin yazılı talebi ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ilkokula başlamaya hazır olmadığı değerlendirilen öğrencilerin okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanır. e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürürler'